Един от най-запомнящите се моменти при обявяването на номинациите за Оскар са думите

...
Един от най-запомнящите се моменти при обявяването на номинациите за Оскар са думите
Коментари Харесай

7 брилятни жени режисьори, които нямат шанс за Оскар

Един от най-запомнящите се моменти при оповестяването на номинациите за " Оскар " са думите на Иса Рей: " Поздравления за тези мъже! ", когато представя списъка с номинациите за най-хубав режисьор. Да, по този начин е. За 87-и път в 92-годишната история на Оскарите в тази най-престижна категория не може да се откри място най-малко за една жена – факт, който е още по-възмутителен, когато вземем предвид невероятните ленти, режисирани от дами през миналата година.

Грета Гъруиг –  " Малки дами "

Пренебрегването на режисьорската работа на Грета Гъруиг при зашеметяващата нова версия на " " несъмнено е най-поразителният пропуск тази година. Смелият " прочит " на Гъруиг на този типичен разказ е в действителност в повече феминистки, само че определено емоционален и красиво изигран (поне Сърша Ронан и Флорънс Пу са измежду ). Лентата даже се трансформира в необикновено печеливш план с над 100 милиона $ боксофис в международен мащаб. Филмът въпреки всичко е номиниран за най-хубав филм, както и за адаптиран сюжет (често като утешителна награда). 



Мариел Хелър – " Един прелестен ден в съседство "

Въпреки че Хелър е позната до момента с работата си единствено по два кино лентата –   " " и " ", тя е ненадмината в лентата " Един прелестен ден в съседство " с невероятния Том Ханкс (номиниран в категорията " Най-добър артист в поддържаща роля " ). Ханкс е в ролята на г-н Роджърс, който забавлява деца против възнаграждение. Характерът му е с комплициран и многопластов, не тъй като крие страшни секрети, а тъй като в действителност има вяра в добрината на човешкия жанр. Хелър потвърждава, че умее да прави интелигентни филми, без те да са прекомерно претенциозни. Защо ли Академията не я оцени? Може би тъй като работата й по " Един прелестен ден в съседство " в действителност ѝ спори и в профил наподобява, че не е направила свръхусилие за това. 



Лорийн Скафария  –  " Измамнички "

Съвсем целесъобразно е раздразнението на почитателите, че Дженифър Лопес бе грубо пренебрегната в категорията за най-хубава актриса в поддържаща роля в " ", само че почтено казано – фактът, че целият филм бе пренебрегнат от Академията, е още по-тревожен. Не единствено тъй като историята на бандата стриптизьорки в Ню Йорк, които дрогират клиентите си от Уолстрийт, с цел да ги обират, е в действителност забавна, а и тъй като за първи път някой в Холивуд разяснява стриптийз пространството през женския взор. " Ирландецът " да вземем за пример е напряко изхабен като сюжет спрямо кино лентата на Скафария. Даже не желая да загатвам играта на Констанс У и уменията на Лопес на стълб. 



Лулу Уанг Сбогуването

Актрисата и рапърка Аукуафина получи " " за най-хубава роля в комедия за персонажа на Били Ван във кино лентата на Лулу Уанг  " Сбогуването ", само че отпадна при номинациите за " Оскар ". Това в действителност е пропуск на Академията, само че още по-лошо е, че критиците не видяха в " Сбогуването " един в действителност доста занимателен и прочувствен филм, с който тя прави поръчка за огромното кино. Историята е основан на фамилните преживявания на режисьорката, разказана е толкоз персонално и нежно, че дълго по-късно си я спомняме, изключително в случай че сме скътали в сърцата си голяма обич към баба. Уанг съумява по несравним метод да пресъздаде Ню Йорк и Китай, дружно с техните необятни културни разлики. 



И още...  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР